Wetgeving Verwarmingsinstallatie

Wanneer u een nieuwe cv-ketel plaatst

Bij het plaatsen van een nieuwe centrale verwarmingsketel kijken wij na of uw toestel mileuvriendelijk en veilig werkt. Als u bij ons een cv-ketel aankoopt is deze controle uiteraard al gebeurd. U krijgt van ons een keuringsrapport dat aangeeft dat u uw cv-ketel kan gebruiken. Deze keuring is sinds 1 juni 2007 verplicht voor zowel vloeibare als vaste brandstoffen en is vanaf 1 juni 2010 van kracht voor gasketels.

Voor uw huidige installatie

Het onderhoud aan uw cv-ketel is bij wet verplicht. Dit zorgt er voor dat u bespaart op uw energiefactuur én dat uw woning comfortabel verwarmt blijft, zonder enige risico’s op vlak van veiligheid of gezondheid.

Wat zegt de wet

Centrale verwarming op vaste brandstof (hout, pellets, steenkool)

  • Jaarlijks verplicht onderhoud door een erkend technicus
  • Hiervoor krijgt u een attest
  • U behoudt minstens de twee laatste attesten

Centrale verwarming op vloeibare brandstof (stookolie)

  • Jaarlijks verplicht onderhoud door een erkend technicus
  • Hiervoor krijgt u een attest
  • U behoudt minstens de twee laatste attesten

Centrale verwarming op gasvormige brandstof (aardgas, butaan, propaan)

  • Tweejaarlijks verplicht onderhoud door een erkend technicus
  • Hiervoor krijgt u een attest
  • U behoudt minstens de twee laatste attesten

In Vlaanderen is een jaarlijks onderhoud verplicht voor alle centrale verwarmingstoestellen op stookolie met een vermogen vanaf 20 kW. Daarnaast moet een cv-ketel met een vaste brandstof jaarlijks onderhouden worden ongeacht het vermogen. Wanneer uw centraleverwarmingsketel gebruik maakt van gas dan is de verplichte onderhoudsbeurt om de twee jaar.

Stuyck BVBA erkend technicus

Als u opzoek bent naar een erkend technicus voor het onderhoud van uw cv-ketel op gas of stookolie kan Stuyck BVBA u verder helpen. Wij mogen zowel gas als vloeibare centraleverwarmingsketels onderhouden.

Onze certificaten:

Gas – G1/G2 – Onderhoud & Audit
Vloeibaar – Onderhoud & Audit

Stuyck BVBA maakt gebruik van cookies om je gebruikservaring te optimaliseren. Door op 'OK' te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, ga je akkoord met deze cookies. Meer info Ok, ik begrijp het